Dagelinks.nl archief - juli 2001

ZOMERVAKANTIE 2001

 1. In Noordoostpolder zijn de dorpen ook stevig aan de digitale weg aan het timmeren">

  Dagelinks.nl archief - juli 2001

  ZOMERVAKANTIE 2001

  1. In Noordoostpolder zijn de dorpen ook stevig aan de digitale weg aan het timmeren">

   Dagelinks.nl archief - juli 2001

   ZOMERVAKANTIE 2001

   1. In Noordoostpolder zijn de dorpen ook stevig aan de digitale weg aan het timmeren">

    Dagelinks.nl archief - juli 2001

    ZOMERVAKANTIE 2001

    1. In Noordoostpolder zijn de dorpen ook stevig aan de digitale weg aan het timmeren, zo is er nu www.creil.nl +++ NRC Handelsblad vraagt zich af of dat kan: Een website die op vakantie gaat (natuurlijk! Dat doet dagelinks ook) en of het niet zonde is dat allerlei mooie domeinnamen zijn geregistreerd die nooit gebruikt worden. +++ Gratis SMS-berichten versturen etc. op www.allesoversms.nl +++ De handel in (oude) schoolkaarten schijnt lucratief te zijn. +++ Het is een site van niks, dat heeft die Van der Most toch nog niet zo goed door: www.kernwasser-wunderland.nl +++ De dagelijkse site met Bush-grappen heeft een nieuw adres: www.politicalstrikes.com/ +++ Met www.master.com kun je gratis allerlei functies aan je website toevoegen. +++ Goed voor het nieuwe seizoen: Vijf tips om sneller te leren. +++ Protest tegen Kamper waterkering. +++ Voor mensen die dagelijks al het religieuze nieuws tot zich willen nemen: www.reli-update.net +++ Wel een strakke site van de provincie Overijssel. +++  Als je meer wilt weten over Fast Food.+++ Hééél maf, een goser die zijn huis HELEMAAL vol heeft geplakt met allerlei stickers van radiostations! +++ Een radiostation dat het leuk vindt om zijn luisteraars taarten in het gezicht te smijten...+++ Héle mooie site van Wessel Zweers, waar haalt ie de tijd vandaan om al die websites actueel te houden??
    2. Foto's van Nederlandse landschappen. +++ En ik maar denken dat ondanks alle automatisering de journalistiek wel zal blijven bestaan, hebben ze toch een machine weten uit te vinden die dat werk zou kunnen overnemen: Verticalnews.com, vooralsnog gaat het overigens alleen om nieuws uit de gezondheidszorg. +++ Spannende hobby: Zelf hologrammen maken (Nederlandstalig) +++ Voor wie er van houdt en anders aardig om doorheen te klikken: De geluks-goeroes uit de hele wereld op een pagina. We blijken er in Nederland ook een flink aantal te hebben, naast Emile Tsjakka Ratelband.+++ De Kring van Draaiorgel Vrienden (oh, natuurlijk, de KDV!) ijvert al sinds 1954 voor het voortbestaan van dit instrument. +++ Niet iedereen is blij met het nieuwe politie-uniform dat in 2002 wordt ingevoerd: Bezwaar is onder andere dat de nieuwe kledij te weinig bescherming biedt tegen het gure Nederlandse weer. +++ Al die Duitse caravans onderweg!, denk ik de laatste tijd regelmatig, maar dan kijk je goed en dan zijn het gewoon Nederlanders. Meer over de geschiedenis van de Nederlandse kentekens bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (die overigens niet vertelt wáarom die platen nu wit moeten zijn). Leuk om nog even te kijken bij het Webwonder over alle nummerborden van de wereld. +++ Gelders bevrijdingsfront voor tuinkabouters...+++ Voor mensen die nieuws aan hun site willen toevoegen. +++ De eigenaar van mishandelde paarden gaat namen publiceren van de daders op zijn site: www.zinloosgewelddieren.nl +++ De Nokia Summertour komt 23 juli naar Zwolle. +++ Op kranten.com wordt ingehakt op journalisten: Het is het hele jaar komkommertijd.+++ Tv Webnews sluit de poorten op internet. +++ Europa blijkt veel meer 3-landenpunten te hebben dan alleen ons Vaals: Vanuit Denemarken wordt in september een speciale landenpunt-reis gehouden. (tip Harry ten Veen, dank!)
    3. Es kijken of de banner hier onderop deze pagina van www.bcentral.com ook inderdaad meer bezoekers oplevert. Staat er nu twee dagen op, maar volgens mij is er nog niemand extra door gekomen. Nou ja, we gooien het er anders gewoon weer af. ++++ Leuk idee van het Algemeen Dagblad, volg verslaggever Bob op zijn reis naar Spanje: www.ad.nl/bob/ +++ Docent Peter Verweij van de School voor de Journalistiek verzamelt zijn materiaal op een simpele recht-toe-recht-aan pagina. +++ Nieuw programma van Yorin waarin kandidaten een brevet voor een stuntschool in Australië kunnen halen. +++ Geluidsfragmenten uit films. +++ Geprobeerd te vinden op internet: Hoeveel inwoners heeft het buurtschap Noordeinde in de Gelderse gemeente Oldebroek? ( www.oldebroek.nl  , www.gelderland.nl , www.cbs.nl geprobeerd, maar geen antwoord) Iemand nog suggesties? Of is dit typisch zo'n vraag waarbij je als journalist toch maar gewoon te telefoon zou moeten pakken? Reactie van Ronald: Hij geeft me de link naar de CBS-cijfers (pdf-bestand)van de gemeente Oldebroek, maar daarbij niet de splitsing per buurtschap.+++ Mooi beknopt overzicht van de geschiedenis van de stad Zwolle. +++ Victoria Beckham, alias Posh Spice, gaat haar solo-debuutsingle 'Not such an innocent girl' laten horen via haar nieuwe website ( www.victoriabeckham.mu) , die op 24 juli gelanceerd wordt. +++ Waterschap Reest-Wieden is ook op internet. +++ Eethuis in Zalk. +++ Café in Hardenberg voert actie tegen het gemeentebestuur over de sluitingstijden.
    4. Het leuke van Amerika is dat je daar wel in alle vrijheid grappen mag maken over het politieke systeem: Zoals bijvoorbeeld over de toewijzing van de Olympische spelen aan communistisch China. Maar op de site zijn véél meer politieke cartoons te vinden. +++ Cryptische wijsheden op alledaagse vragen. Kan een "Advertentiespel- achtig" effect hebben. +++ Weet nog steeds niks van HTML (koop binnenkort Frontpage 2002, zodat ik me er nog steeds makkelijk van af kan maken), maar mensen die zich er wel in verdiepen zouden hier kunnen kijken: www.htmlgoodies.com +++ Kom ik toch ook te weinig op deze site met fouten in films. Nu staat er een hele opsomming van fouten die gemaakt zijn in Pearl Harbour, zoals het gebruik van de verkeerde kleur voor vliegtuigen. +++ Beetje smakeloos: E-mail adressen verzamelen over de rug van Herman Brood. Bij Artcircle kun je een gratis zeefdruk van de junk, rocker, Zwollenaar en base-jumper krijgen. +++ Wim de Bie ook een weblogger? +++ Nog een nieuw weblog: Persplace. Jammer dat veel makers zo weinig over zichzelf vertellen, maakt het alleen maar aardiger.+++ De groep Zeldzaam uit Biddinghuizen biedt fans de gelegenheid de volgende cd samen te stellen. +++ Op hun site een link naar de Meerpaaldagen in Dronten. +++ Zelf online Survivor spelen. +++ De werkzaamheden aan de Kamper waterkering zijn te volgen. +++ Wel in de krant en op tv, maar maar weinig op zijn eigen website www.henkdevelde.nl +++ De kinderen hadden Taxi 2 op dvd gehuurd. Na mijn avonddienst nog tot midden in de nacht gekeken, maar zeer de moeite waard deze Franse film. En zelfs veel beter dan de eerste Taxi-film, die onlangs op de gewone tv te zien was. +++ Red Bull komt met water met caffeïne er in: Zoiets heet toch gewoon koffie? +++ Radio Nijmegen richt nu - uiteraard - alle aandacht op de vierdaagse. +++ Overzicht van domme wetten: www.dumblaws.com +++ Mooie Flash-site over Afrika. +++ Maak een puzzel van een foto en zet die op je website. +++ Een programma om dingen makkelijker mee te leren. +++ Gemeente Zwolle zoekt sponsors voor de restauratie van de Peperbus. (Cobouw)
    5. "Laptops die ook goed in oorlogstijd te gebruiken zijn", zo schrijven ze in het persbericht. +++ Drugs of drank, niet gebruiken anders ben je niet langer zelf de baas over je geest en lichaam: www.benjijsterkerdandrank.nl +++ Het is 100 jaar geleden dat Louis Armstrong geboren werd. De jazz-zanger wordt in New Orleans geëerd door het vernoemen van het vliegveld naar hem. +++ Al in een grijs verleden genoemd in de rubriek Net Nieuw van de Zwolse Courant (die overigens per 1 september na ruim 4 jaar verschijnen stopt vanwege het samenvoegen van de bijlagenredacties Zwolle-Apeldoorn. Gelukkig blijft Dagelinks.nl), maar toch maar weer wat vaker bekijken: www.assendorpernieuws.nl +++ Toevallig gevonden, een discussie over internetjournalistiek. +++ In Amerika is een Big Brother deelnemer uit het huis gegooid omdat hij een andere deelnemer een mes tegen de keel hield... +++ Tipje van Leon Kaufmann: Raar maar waar. +++ Het hoesje van de vakantiecd's is ook klaar: Laat de zon maar komen! (Er zijn vijf cd's in deze serie Fini Franc, omdat we volgend jaar allemaal en overal met Euro's betalen; wordt ons weer een deel van de vakantiepret ontnomen).
    6. Het is een hoop geruis en gekraak, maar het klinkt anders en écht bijna ouderwets gezellig naar het oude Veronica: op 1332 kHz op de middengolf (met slechts een 5 Watt-zender, dus wel even draaien voor de goede ontvangst...goh wat voelt dat als vroeger!). Ze draaien tenminste muziek die niet al die computerstations uitspugen. En ze hebben een site op www.192goedidee.nl (Het zou oorspronkelijk Veronica Classic worden, maar de naam Veronica is beschermd). +++ Actueel! Popinstituut heeft zijn gegevens over Herman Brood direct bijgewerkt (klik biografie).+++ Microsoft heeft in Frontpage 2002 de ideetjes van Webloggers verwerkt: Op elke plaats met een browser je website actualiseren. Vanaf september wordt het door veel hostingbedrijven ondersteund. Misschien wel een idee voor dagelinks.nl +++ Zelf een jaar geleden zo'n weblog-site als experiment gemaakt. Es kijken of ie, na een jaar onbeheerd gestaan te hebben nog bestaat...ja! Meteen maar aan gesleuteld, nieuw uiterlijk, etc. Werkt wel makkelijk eigenlijk. Zou je natuurlijk ook kunnen gebruiken en in een frame kunnen zetten, maar de servers presteren duidelijk trager.
    7. www.redbullmusicacademy.com , www.digitalangel.net , www.extsearch.com, www.wooninfo-lelystad.nl , www.nederlandschoon.nl , www.ondernemersvak.nl , www.scheepvaartmuseum.nl , joystick op mobiele telefoon, www.anoto.com, "Verander de wereld" door Robert E. Quinn, www.hoffmannbv.nl , www.nichemarkt.nl , www.fengshui.nl , www.samoon.nl, www.icannwatch.org , www.dotcomquilt.com, grenspalen Pyreneeën, www.ariosoheerde.nl, auto-spelletjes, fietsrouteplanner, uit in Kampen, www.schovenhorst.nl   
    VRIJDAG 06072001
    1. O O DEN HAAG - Hier zal mijn familie blij mee zijn! Het Gemeentearchief van Den Haag is online gezet en het is adembenemend waar je allemaal op kunt zoeken. Zo geeft de zoekopdracht "Celebesstraat", waar ik altijd bij mijn neefje ging logeren, maar liefst 58 foto's. Die je om te beginnen allemaal op een behoorlijk formaat kunt bekijken, maar - als je wilt - ook kunt nabestellen. Erg mooi!
    2. VIRTUELE BLOEMEN - "Going Dutch" zeggen ze in Amerika als iets op een koopje moet. Je kunt nu iemand voor niets verblijden met een bosje bloemen dat via digitale weg verstuurd wordt: www.virtualflorist.com 
    3. STEPPEN KAMPEN - In Kampen wordt 14 juli het Nederlands kampioenschap steppen gehouden. Ze hebben er een mooie website omheen gebouwd. Vroeger werden deze wedstrijd in Den Haag gehouden. Ongetwijfeld omdat Kampen (en Kamperzeedijk) zulke goede steppers herbergt is de strijd nu naar het oosten van het land verplaatst.
    4. LOSSE LINKS - Tijl Recladruk in Zwolle is nu ook eigendom van de Brouwer-groep. +++ Libelle heeft haar eigen "opsporing verzocht". +++ Voor wie in vakantiestemming wil komen: Lees andermans reisverhalen. +++ Kasteelpark Born heeft ook een eigen website (ooit geweest voor grenzeloos.nl) +++ Beetje vreemde website: "Dier in Bedrijf is een Utrechts productiecollectief dat sinds 1998 actief is op het gebied van productontwikkeling, beeldende kunst en onderzoek." +++ Overzicht van nieuwbouwprojecten in Nederland. +
    DONDERDAG 05072001
    1. DAGJE UIT - Allerlei suggesties voor een dagje uit zijn te vinden op Recreatief.nl. Ditmaal over: "In het Nederlands Openluchtmuseum krijgt de bezoeker een beeld van het dagelijks leven in Nederland tussen 1600 en 1970. In de ca. 85 bedrijfjes, boerderijen en stadswoningen vergeet je de tijd. Op een terrein dat inmiddels 44 ha beslaat zijn boerderijen, molens en bedrijven -vaak steen voor steen- weer opgebouwd."
    2. PLANET VERNIEUWD - Planet Internet heeft zijn jasje vernieuwd. In het geheim is daar de afgelopen tijd druk aan gewerkt: "De nieuwe site mag dan vandaag live gaan, helemaal klaar zijn we nog niet. Op sommige onderdelen zult u nog de oude vormgeving vinden en een paar zaken doen het nog niet goed. Welke dat zijn, ga ik op een feestelijke dag als vandaag niet opsommen. Liever leg ik de nadruk op wat ten goede is veranderd. De komende dagen zullen we in rap tempo alle kleine en grote rimpels gladstrijken." Uiteraard was de vernieuwing reden voor een feestje. Joost Blokzijl doet er fotografisch verslag van.
    3. PRIJSVRAGEN - In Carp (wat vind ik dat toch een leuk blad!) een interview met de 30-jarige Wendy ter Avest, ambtenaar bij de Immigratie- en Naturalisatie Dienst in Zwolle. Over haar passie: "Ik ben verslaafd aan het winnen van prijsvragen. Elke middag als ik thuiskom van mijn werk maak ik een slagzin af. Ik win dan ook elke maand wel iets, van  petjes en sjaaltjes tot een auto, een breedbeeldtelevisie, een cheque van duizend gulden en een lang weekend Parijs. In totaal heb ik 62 prijzen gewonnen".  Via internet maakt ze veel gebruik van www.prijsvragen.nl  
    4. NIEUWSGROEPEN DOORSPITTEN - Om alle Nederlandse nieuwsgroepen bij te houden, dat is bijna niet te doen en kost ongelooflijk veel tijd. Op www.ne2no.com kun je de nieuwsgroepen en Nederlandse e-zines doorspitten op zoektermen. Je moet je er wel eerst voor aanmelden met een e-mailadres.
    5. LINKS FLUISTEREN - Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat als je je geliefde iets in het oor wilt fluisteren je dat het best via het linker-oor kunt doen. Het linker oor wordt gecontroleerd door het rechter deel van het brein en dat schijnt emotioneel gevoeliger te zijn.
    6. VAKANTIETAAL - Het is bedoeld om talencursussen te verkopen, maar als lokkertje kun je een spoedcursus met honderd zinnen als MP3-bestand krijgen op www.vakantietaal.nl Er kan gekozen worden uit Engels, Frans, Duits, Spaans, Zweeds, Italiaans, Turks en Grieks. De onderwerpen die aan bod komen zijn: tellen, weekdagen, het weer, auto en autopech, ziek, internet en uit eten. Je kunt de cursus op een cd'tje branden (zo stellen ze zelf voor), zodat je in de auto al kunt oefenen. Drie velletjes Frans geprint en een een cd'tje gebrand: Laat de zomervakantie maar beginnen!
    7. POSTZEGELTUIN - Nieuwbouwwoningen staan niet bekend om de lappen grond er omheen. Kost alleen maar meer geld. Wouter Blokdijk uit Almere betrok ook een woning met zo'n kleine tuin, maar hij heeft het als een uitdaging beschouwd en beschrijft uitgebreid hoe hij zijn "postzegeltuin" heeft ingericht.
    8. BEDRIJFSNAR - Bekijk het bedrijfsleven door de ogen van de "bedrijfsnar", een maandelijkse column. Over: Waarom Mars-drink een flop wordt, Om commerciële succes te hebben moet internet leren omgaan met kleine bedragen, Waarom marktonderzoek niet werkt t/m deel 13.
    9. TOUR DE FRANCE-JINGLES - Het Genootschap Radiojingles en -tunes brengt met de start van de Tour de France een cd uit met daarop de bekende tunes en jingles van het gelijknamige NOS-radioprogramma. Luisteraars blijken elk jaar weer te bellen met de vraag of ze dat materiaal kunnen kopen.
    10. LOSSE LINKS - Wel een beetje flauw, flash-filmpjes van dansende koeien: www.cowdance.com , grappig voetbalspel: www.globz.net , nog meer spelletjes via www.pluspuntjes.net +++ Cadeautjes gekoppeld aan e-mail: Je kiest een geschenk en tegelijkertijd laat je een flashfilmpje versturen om degene die het cadeau krijgt nieuwsgierig te maken. +++ Handig (uit www.geldonline.nl ) "Hoe leer ik mijn kind met geld omgaan?". +++ Newslab leert hoe belangrijk het is voor journalisten om hun eigen startpagina te maken. +++ Stemmige zwart-wit foto's op www.marcbott.be Op de startpagina nodigt de fotograaf je uit om je scherm zodanig in te stellen dat je optimaal van zijn werk kunt genieten.
    WOENSDAG 04072001
    1. WEBWONDER VERNIEUWD - Net als de wasmiddelen en vruchtendranken is nu ook Webwonder ***vernieuwd!!!***. Met nu nog meer internetkracht. Dankzij de inspanningen van Nico Smulders en de links van dagelinks.nl is dit een Zwolse topproductie geworden. Leukste onderdeel is de Webwonder-top 10, die zichzelf samenstelt. De link die de meeste clicks krijgt stijgt vanzelf een plaats. Dát is nog eens goed nieuws in deze zomerse komkommertijden! (okay Lindenburg, je kunt nu stoppen, je 10 seconden reclamezendtijd zijn voorbij)
    2. TREINTJE SPELEN - Na vliegtuig besturen achter je pc, kun je nu ook een trein rijden op je computer. Uit Koppeling, het blad van de Nederlandse Spoorwegen: "Rij met een Flying Scotsman door de mooiste landschappen van Engeland uit 1920. Of raas over de Odakyu Railway, een van de drukste forensentrajecten in Japan. Het kan allemaal dankzij het nieuwe spel Train Simulator van Microsoft. Een impressie van dit virtuele alternatief op het "rondje om de kerk", zoals Microsoft het spel een tikje plagerig noemt". Naast de genoemde routes kun je ook de Northeast corridor in Amerika, de Marias Pass in Amerika, de Hakone line in Japan en de route Innsbruck - Skt Anton in Oostenrijk rijden. In de beelden zijn filmopnamen van de situatie ter plaatse verwerkt. De officiële website van het spel.
    3. VOLKSKRANT-LINKS - In de Volkskrant vandaag weer een rijtje aardige links gevonden: www.reclamearsenaal.nl (archief van reclamespotjes), een caleidoscoop op internet (je voelt je weer even kind) en raden uit welke films geretoucheerde scènes komen.
    4. BOERENKAAS - De kleine pleziertjes in het leven: "Soms word je als culinair journalist op onverwachte momenten vreselijk verwend, en vandaag was het weer eens zover: een koerier bezorgde een gigantisch stuk jongbelegen Hollandse boerenkaas." En wat doe je daar dan mee?
    5. LOSSE LINKS - Discussie over het nieuwsbericht dat Amersfoort de beste plaats is om te wonen: "1) A'foorters zijn landpikkers. 2) Het is er niet gezellig. 3) Je voelt je er onveilig. En ik zit al in Groningen." +++ Aardig archiefje van Computable. +++ Een alternatief voor Napster: www.kazaa.com +++ 
    DINSDAG 03072001
    1. TOP OF THE POPS - Het programma Top of the Pops van BNN (een kloon van het Engelse origineel) heeft een eigen en vernieuwde website: www.totpweb.nl met ditmaal Atomic Kitten als "artiest van de week". En nieuws over Eminem: "De tournee van Eminem door Australië is onzeker geworden. The Australian Family Association is van mening dat Eminem met zijn teksten en houding de jeugd negatief beïnvloedt en wil dat de regering hem op grond daarvan verbiedt voet op Australische bodem te zetten. De immigratiedienst gaat nu kijken of Eminem de toegang geweigerd kan worden op grond van zijn teksten en vooral zijn criminele verleden."
    2. BELGISCHE CARTOONS - Het zit Belgen op de een of andere manier in het, bloed, want ze weten toch al decennia weer kwalitatief goede striptekenaars voort te brengen. In De Tijd publiceert deze tekeningen van TOM. Er staan er in totaal 247 op. Om die allemaal te bekijken ben je wel even bezig dus.
    3. WEZEPER FOTOGRAAF- Fotograaf Aart Veldman uit Wezep heeft ook een eigen website. Daarop toont hij materiaal dat hij heeft gemaakt voor de Wegener dag- en nieuwsbladen. Verder portretfotografie en beelden uit de boeken die Aart in het verleden heeft samengesteld. Het is de tweede freelance-fotograaf van de Zwolse Courant met een eigen website, Frank Uijlenbroek uit Ommen.
    4. UITSTAPJE NAAR IERLAND - Echt niets van te begrijpen, een site die geheel in en over het Ierse Gaelic gaat: www.beo.ie . Meer over Ierland en wat daar te beleven valt is hier te zien. (met veel links naar Ierland)
    5. JAMBY - Unico Glorie (ex-Veronica) en Adam Curry (ex-Veronica, ex-MTV) zijn nog niet van het internetplannen afgebracht en geloven dat we in de tweede helft van dit jaar naar allerlei filmpjes via internet gaan kijken. "Dagelijks presenteren we op Truth-or-Dare drie nieuwe filmpjes en er is een voorraadje van tien populaire films. En dan hebben we nog de cliffhanger, een wat langer filmpje dat we over vijf dagen uitsmeren zodat je elke dag moet terugkomen. Het is eigenlijk gewoon tv", zegt Glorie in NRC.
    6. SLECHTE LANDEN - Newsweek over de slechtste landen om in te leven op deze aarde: om rijk te zijn (Columbia), om arm te zijn (Angola), om vrouw te zijn (Afghanistan), om journalist te zijn (Iran), om jong te zijn (Sierra Leone) of om ziek te zijn (Congo). En een top 10, waarbij Noord-Korea op nr 1 staat.
    7. ILLEGALE SOFTWARE - Voor 15 gulden een compleet spel of softwarepakket kopen. Dat kan nooit legaal zijn en dat is het dus ook niet. Op burnto zijn voor die prijzen pakketten te krijgen. Volgens een collega zit de maker in Emmeloord. En er zijn ook al collega's die hier besteld hebben; uiteraard alleen voor achtergrondverhalen over dit soort praktijken want "ook een heler is een steler". Maar aan de andere kant: Waarom moet een nieuw softwarepakket als Frontpage 2002 (waarmee je webpagina's kunt maken) maar liefst 529 gulden kosten? Het gaat 2 jaar mee en dan komt Microsoft weer met een nieuwe versie; een bedrag van 22 gulden per maand dus.
    8. TOUR DE FRANCE - Tip van Dirk Jan: www.tourdefrance.nl dat het Franse wielerspektakel dit jaar nauwgezet in het Nederlands wil verslaan. Heel erg aardig onderdeel is "De Tour van A tot Z". Een citaat daar uit: "Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc was vijf jaar beroepswielrenner, zeventien jaar wielerjournalist en sinds 1989 is hij directeur van La Société du Tour de France. De op 28 juli 1944 in Meurul geboren Jean-Marie Leblanc is de wielersport dus door de jaren heen trouw gebleven. Jean-Marie Leblanc debuteerde op 17-jarige leeftijd als wielrenner, maar hij gaf aanvankelijk zijn studie voorrang. Hij studeerde economische wetenschappen aan de universiteit van Lille. In 1967 werd hij prof bij Pelforth voor 500 Franse Francs per maand en om in de winter de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, schreef hij voor La Voix du Nord over de bokssport en het veldrijden. Tweemaal startte Leblanc in de Tour. In 1968 eindigde hij als 58e en in 1970 als 83e."
    9. LOSSE LINKS - Website voor skaters, die blijkens de navigatiebalk onderverdeeld kunnen worden in beginners, gevorderden en agressive.+++ Misschien wordt het toch wel wat met Veronica alleen op internet, http://media.veronica.nl/ is wel cool vormgegeven. +++ Mee gaan met de tijd, communiceren met je lezers, luisteren naar je personeel, niet de sterkste punten van krantenuitgevers: Trouw en "de krant moet dunner". +++ Moderne sprookjes bij IKON. +++ Liverpool noemt zijn luchthaven naar John Lennon. +++ Zoeken in Overijssel: www.overijsselsearch.com +++ Mooie site over The Carpenters.
    MAANDAG 02072001
    1. TUCHT EN ORDE IN WEZEP - Tucht en orde moet er zijn. Dat zal wel een spreuk zijn in de Glenn Mills School in Wezep, ondergebracht in de voormalige Willem de Zwijger kazerne. De site van de school, bedoeld voor jeugdige delinquenten, heeft nog niet dezelfde "trotse"-uitstraling als het Amerikaanse origineel.
    2. LARA CROFT - Waar een computerspel al niet toe kan leiden: Tot een heuse
    3.  bioscoopfilm. Wie het spel van Lara Croft op zijn/haar pc heeft gespeeld kan haar nu in levende lijve zien in www.tombraidermovie.com . Na een wat matige Flash-intro kun je doorklikken op filmpjes en beelden van de première. Verder interviews en "the making of".
    4. LEKKER KLIEDEREN - Wáánzinnig. Iedere dag weer van die sites vinden, waarvan je zegt "Wow! Hoe bedenken ze het". Op www.zewall.com kan iedereen zich uitleven als graffitiartiest. Je kunt kiezen uit de kleuren, de breedte van je spuitbus en de soort muur waar je op wilt kliederen, sorry verven. Je werkstuk vormt dan één geheel met wat je voorgangers gemaakt hebben. Je kunt wat je gemaakt hebt opslaan en als je je e-mailadres achterlaat kun je reacties van de bezoekers krijgen. Prachtig idee.
    5. WERELDS FESTIVAL - De Olympiade van muziekkorpsen heeft dit weekeinde in Kerkrade plaatsgevonden. Op de officiële site van de organisatie zijn al wel de uitslagen te lezen, maar verder staat er ook nog allerlei oud materiaal, zoals de oproep "gastgezinnen gevraagd". En, jammer genoeg, geen foto's  van al die blije mensen die gewonnen hebben.
    6. SCHILDERSWIJK - Mailtje gehad van Marten Bosma: "Afgelopen zaterdag een artikeltje in de Volkskrant gelezen over een leraar in de Haagse Schilderswijk die geld bij elkaar sprokkelde om 'zijn' leerlingen mee te geven opdat ze een vervolgstudie kunnen gaan doen. Waar komt het geld vandaan? In ieder geval niet bij de AEX- en Midkap beursgenoteerde bedrijven. Ze moeten zich de ogen uit het hoofd schamen. De eigen bestuurders van deze bedrijven verhogen het eigen salaris met gemiddeld 14% terwijl dat toch al niet aan de lage kant is, maar een bedelende docent in een achterstandswijk kan het schudden. Krentekakkers en graaiers zijn het. Bah."
    7. LOSSE LINKS - Over hoe wij mensen zijn geworden. +++ De kleutertjes van het Hummeltjeshonk in Heino mogen zelf ook meewerken aan hun site. +++ Er komen naar verwachting deze zomer 2,5 miljoen buitenlanders op vakantie in Nederland.
    ZONDAG 01072001
    1. VASTLOPERS - Mailtje gehad van Leon Kaufmann. Zijn Microsoft Explorer loopt de laatste tijd vast op dagelinks.nl. Zijn er meer mensen die die klacht hebben? Zo ja, willen jullie me dat laten weten? De enige ingrijpende wijziging die ik recentelijk heb doorgevoerd is het nieuwsschermpje links in de balk van www.sitecast.nl . Mocht dat het probleem veroorzaken, dan mik ik het er zó weer van af. Inmiddels meer reacties gehad over vastlopers, dus exit Sitecast!
    2. TT-ASSEN - Groninger Dagblad had een webcam geplaatst in het centrum van Assen. Volgens de redactie werden de plaatjes goed bekeken en spreekt zelfs van "een record", maar dat blijken vaak loze woorden (record van wat? persoonlijk record?). O ja, ook nog maar even een linkje naar de officiële TT-site.
    3. NIEUWS VOLGEN - Al eerder over deze site geschreven, maar Detectif heeft de service nu aanmerkelijk uitgebreid. Ze hebben een pagina waarop je trefwoorden kunt aangeven en die houden ze dan voor je in de gaten in de site van de Nederlandse (regionale) dagbladen, plus dat ze de nieuwsgroepen doorspitten. Vinden ze het dan krijg je per e-mail een melding. Heb 'm nu op pad gestuurd met de tekst "nieuwe website", kijken of dat nog leuk materiaal oplevert.
    4. STARTPAGINA'S DOORGELICHT - IP Online heeft alle Belgische en Nederlandse startpagina's die er qua bezoekers een beetje toe doen doorgelicht. Het is een nogal wetenschappelijke verhandeling, maar er is een pagina met conclusies (altijd handig!). 
    5. JONGEREN-SITE - Goed ik begrijp dat het de bedoeling is van www.whoznext.nl jongeren meer aan het sporten te krijgen. Maar verder is het een vreselijk onduidelijke site, met een slechte navigatie.
    6. FIETSROUTES - Alhoewel gegoten in de vreselijk saaie Microsoft Frontpage-opmaak (begrijp me goed, ik heb helemaal niks tegen het programma, gebruik het zelf ook, maar je moet het wel een beetje aan jezelf aanpassen. Beetje van Maggi, beetje van jezelf, zoiets), een compact overzicht van maar liefst 243 fietsroutes door heel Nederland.
    7. DUIMSCHIJF - "Maar dat zijn nogal wat mb'tjes hoor!" "Ach, geeft niet, ik zet ze op mijn duimschijf en neem ze zo voor je mee". Misschien wordt dit de conversatie voor de toekomst. Een nieuwe manier van opslag via www.thumbdrive.com, een kastje zo groot als een aansteker dat je in de USB-poort van een computer kunt steken:van 16 MB tot 1 Gigabyte. De goedkoopste uitvoering is 135 gulden. In Nederland te koop bij www.mycom.nl 
    8. LISA STANSFIELD - Zangeres Lisa Stansfield wil weer terug naar de top en heeft een nieuwe cd: "De geest van Barry White waart nog steeds rond in haar muziek. Maar in tegenstelling tot haar vorige albums zijn de strijkers naar de achtergrond verdrongen en hebben gitaar en drum een veel grotere rol", schrijft het Rotterdams Dagblad.
    9. DIEKSTRA DOET HET NOG - In dezelfde krant ook nieuwe rubrieken van René Diekstra, die vanwege plagiaat enige tijd genadeloos neergesabeld werd. Hij heeft zijn straf kennelijk uitgezeten. Uit zijn column: "Aan het aantal scheidingen kun je dus vrij nauwkeurig het aantal mensen aflezen (=ongeveer het aantal scheidingen maal 1 tot 2) dat op de keper beschouwd ontrouw is geweest. Gezien het feit dat bij ons zo'n 33 op de 100 huwelijken op een scheiding uitloopt (in de VS is dat zo'n 55 en in Rusland zo'n 65 op de 100), is het wat relatietrouw betreft op deze planeet dus een behoorlijke puinhoop. Helemaal als we daarbij bedenken dat niet-gehuwd samenlevenden een nog aanzienlijker hoger 'scheidingsrisico' hebben. Kortom, wie een relatie begint met iemand die uit een andere relatie komt, kiest dus meestal voor een partner die een geschiedenis van ontrouw heeft", aldus René Diekstra in het Rotterdams Dagblad (ja, laat ik maar goed aan bronvermelding doen, want je weet nooit natuurlijk).
    10. LOSSE LINKS - Gaat nergens over, maar kinderen tot een jaar of vier vinden dit fantastisch: Zelf het visje sturen. +++ Wel weer een grappige startpagina: www.quickfindit.com +++ Over waarom elke site een faq-afdeling (frequently asked questions) zou moeten hebben. +++ Is het handig om via internet zo nadrukkelijk te melden wanneer je op vakantie bent? Misschien is het mijn achterdocht, maar het boevengilde kan zo wel precies zien wanneer je er niet bent. Het helpt natuurlijk wel als je een vrij anoniem weblog hebt. Net een nieuw weblog gevonden, maar die gaat nu ook eerst met vakantie.+++ Toch eens vaker kijken bij http://poynter.org , want de titel "Everything you need to be a better journalist" is wel erg intrigerend. Leidde onder andere tot deze link, die verwijst naar verhalen van 700 Amerikaanse media-journalisten. Tsjonge!